Türkiye



Türk Vatandaşlığı Kanunu’nda yapılan değişiklikle 2 milyon dolarlık yatırım yapan, en az 1 milyon dolarlık gayrimenkul satın alan veya 3 milyon dolarlık mevduat hesabı açan yabancılar Türk vatandaşı olabilecek. Bu haktan 100 kişilik istihdam yaratan da yararlanacak. Geçmişte yaptığı yatırımla en az 100 kişiye istihdam yarattığını belgeleyen yatırımcılar da bu haktan yararlanacak.

Düzenlemeye göre ev alanın ailesi de bu haktan faydalanacak. Ancak alınan evin tapu kayıtlarına 3 yıl satılmaması şerhi konulacak.

Türk vatandaşlığı almak isteyen yabancılar, Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen Türk Vatandaşlığı Kanunun tüm yeterliliklerine sahip olmalıdır.

Yasada tanımlanan yeterliliklerin tümünü aşağıda bulabilirsiniz;

  1. Başvuru sahibi yasal sınır olan 18 yaşını doldurmuş olmalıdır.
    2. Türkiye’de 5 yıl kesintisiz ikamet etmelidir. 5 yıl içinde 180 günden fazla ülke dışında bulunmamalıdır.
    3. Türkiye’de ikamet amacınızı belirten belgelerin kanıtlanması:

– Türkiye’de emlak edinmek
– Türkiye’de şirket kurmak
– Türkiye’de yatırım yapmak
– Ticari faaliyetleri veya işletmeleri Türkiye’ye taşımak
– Türkiye’de bir iş yerinde yasal çalışma izni ile çalışmak
– Türk vatandaşı ile evlenmek
– Türk vatandaşı olan bir akraba sahibi olmak (anne, baba, kardeş, çocuk vb.)
– Eğitimini Türkiye’de tamamlamak

 

  1. Bulaşığı bir hastalığı bulunmamak
    5. Topluma karşı saygılı ve sorumluluk sahibi olmak. Kötü alışkanlıkları bulunmamak
    6. Yeterli derecede Türkçe konuşabilme becerisi
    7. Kendine ve bakmakla yükümlü olduğu kişilere yeterli olabilecek birikime ve yahut gelire sahip olmak
    8. Milli güvenliği ve kamu düzenini bozacak, başkalarını rahatsız edecek davranışlarda bulunmamak
WhatsApp chat